Seuraa

Miten korjaan/tiivistän tietokannan?

Jos käyttäjät saavat virheilmoituksen ”Unrecognized database format” tai ” The Microsoft Jet Database Engine has stopped working” ratkaisu on yleensä tietokannan manuaalinen korjaus ja tiivistäminen.  Tee näin:

1. Avaa tietokantakansio
  2. Luo uusi kansio nimeltä ”Varmuuskopiot” tai ”Backups” jos teillä ei jo entuudestaan ole vastaavaa kansiota
  3. Ota kopio kontakt.mdb tiedostosta ja liitä kopio varmuuskopiokansioon
  4. Nimeä kopio tämän päivän päivämääräksi (esimerkiksi 08012016.mdb)
  5. Voit myös halutessasi varmuuskopioida kontakt.oldc ja kontakt.oldr nimiset tiedostot
  6. Suorita yksinkertainen tietokannan korjaus (ohjeet alla)
  7. Jos korjaus onnistuu niin tietokanta täytyy myös tiivistää jälkeenpäin. Tiivistäminen muuttaa tietokannan kokoa pienemmäksi (jonka seurauksena Lime Easy toimii nopeammin) ja tiivistäminen varmistaa myös että tietokanta on oikeasti korjattu.

Tietokannan yksinkertainen korjaus

1. Varmista että muut käyttäjät ovat sulkeneet Lime Easyn. Poista kontakt.ldb niminen tiedosto joka sijaitsee tietokantakansiossa. Jos poistaminen ei onnistu tarkoittaa tämä sitä että jollain käyttäjällä on vielä Lime Easy käynnissä tai että tiedosto on juuttunut palvelimelle.
  2. Avaa ”Lime Easy Tietokantojen hallinta” niminen ohjelma. Tämä ohjelma löytyy sinun koneeltasi muitten ohjelmien seasta. Valitse Ominaisuudet -> Työkalut. Paina korjaa ja tämän jälkeen tiivistä.
  3. Avaa Lime Easy varmistaaksesi että korjaus onnistui

Jos korjaaminen tai tiivistäminen ei onnistu niin tietokanta täytyy korjata manuaalisesti.
Lähetä tietokanta meille http://upload.lundalogik.com/ osoitteen kautta ja ota yhteyttä meidän tukeen puhelimitse +46462704800 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen support@lundalogik.se