Uppdateringar i Lime Field oktober 2017

Ny Underentreprenörsportal

För alla som arbetar med underentreprenörsportalen är det här ett släpp som förmed sig stora förändringar.

Hela underentreprenörsportalen är omskriven från grunden, och har nu ett modernt

gränssnitt. Ambitionen är att en underentreprenör kan få tillgång till den

information som behövs för att kunna avsluta ett ärende, men ingen information

som är känslig för er verksamhet.

Underentreprenören kan också lägga meddelanden i loggen, men inte se meddelanden

från andra. Det gör det lättare att följa underentreprenörens arbete på ärendet.

I portalen kan underentreprenören också återrapportera tid, externa inköp samt

materialåtgång. Du kan enkelt söka fram och administrera vilka artiklar som en

underentreprenör skall jobba med i registerunderhåll.

RemoteX blir Field

I februari blev RemoteX en del av Lundalogik.

Nu är det hög tid att göra RemoteX till en del av Lime-familjen!

Vi presenterar därmed stolt: Lime Field.

I det här släppet börjar RemoteX byta namn och utseende för att passa in i

sin nya familj. Ni märker det främst på ikoner och inloggningsformulär, i övrigt

kommer allt annat att fungera precis som vanligt.

Visma Connect

Vi har under Maj gjort en stor genomgång av Visma Connect.

Prestanda, stabilitet och gränssnitt har alla gåtts igenom och fått stora förbättringar.

En ny funktion i Visma Connect kommer vara att du som kund själv kan bestämma

hur dina order ser ut när de dyker upp i Visma.

I registerunderhåll kan du själv designa dina order mallar så att de passar just

era behov.

Visma Connect kräver nu inloggning för att starta. Inloggnings rutan är den

samma som finns i Fields Windowsklient.

Det nya gränssnittet i sig består av endast en knapp och några få meny-alternativ.

För att minska risken att inställningar går förlorade vid byte av

dator har vi flyttat nästan alla inställningar till registerunderhåll.

Du väljer fortfarande Visma installation och företag i klienten. Alla andra

inställningar finns i registerunderhåll.

För att kunna säkerställa de nya synkrioniseringarna med Visma kommer Visma att

göra en full synkronisering av både kunder och artiklar vid nästa synkronisering.

Efterföljande synkroniseringar kommer gå mycket snabbare.

Fakturaunderlag

• Förbättrad sortering på konteringsrader
  • Ny hantering av bifogade filer
  • OBS! Pga säkerhetspolicy i webbläsare så kan man inte längre öppna samtliga bifogade filer på en gång

Planerade Åtgärder

• Planhistorik visar numera bara arbetsorder relaterade till aktuell plan
  • Validering av fälten under Skapa/Redigera Schema har förbättrats
  • När man skapar ett nytt schema så ärvs titel och beskrivning från aktuell plan

Allmänna Förbättringar

• Planerade åtgärder har nu flyttat in i registerunderhåll
  • Windowsklienten kommer nu att ha utgivaren "Lundalogik AB"
  • Windowsklienten är nu signerad på ett sätt som gör att den kan aktiveras i Microsoft AppLocker
  • Länk till manualen finns nu tillgänglig bland övriga applikationslänkar
  • Under vyn för en fakturakund finns det en ny flik för fakturakunds koppling till objekt
  • Det finns ett nytt avsnitt för kontakter i registerunderhåll. Kontakta RemoteX för mer info
  • I appen för offerter kan man nu skapa offertrader med tid och material, dvs inte bara blankrader
  • I den här versionen har vi förbättrat stödet för att hantera användare i Lime Field.
  • I registerunderhåll kommer du kunna se hur många användare du har i varje roll,och enklet filtrera fram användare i en viss roll.
  • Det är enklare att inaktivera resurser och användare samtidigt, samt koppla loss och till användare från resurser.
  • Företagsinställningar i registerunderhåll: Det går nu att göra enklare inställningar för din installation av Lime Field i registerunderhåll.

T.ex. kan du nu själv ändra address och byta logotyp i kundportalen.

• Kontakthantering i registerunderhåll. I registerunderhåll har du nu tillgång till att söka fram och redigera kontakter.
  • Inställningar för Visma Connect hanteras numera i Registerunderhåll
  • Flera gränssnittsförbättringar i Registerunderhåll

Buggfixar

• Resurskravslistan på Resursdetaljer vy visar alltid de senaste ändringar
  • Sökfältet i Registerunderhåll aktiverar rätt virtuellt tangentbord på mobila enheter
  • Möjligheten att skriva ut QR-kod i Personalliggaren i Registerunderhåll är åter tillgänglig
  • Uppladdningen av flera filer samtidigt fungerar nu korrekt under Objekt, Fakturakunder och Avtal
  • I registerunderhåll kan du nu ladda upp flera filer samtidigt
  • Windowsklienten tappar inte bort osparade kontaktuppgifter du byter fakturakund
  • Kundportalens översiktsvyer visar återigen information korrekt
  • Stabilitets förbättringar
  • Det är nu lättare att få fram hela beskrivningen i underentreprenörsportalen
  • Offterter kan skickas med bifogade filer igen
  • Artikelinläsningar där artikelnummer saknas går nu att genomför (1040)
  • I lager är listan på inventeringar sorterat enligt datum (613)
  • Det går inte längre att konfigurera sönder användare i registerunderhåll (945)
  • I personalliggarens historik i registerunderhåll går det nu att se fler sidor (1073)
  • Manualen visar fler bilder igen (1169)
  • Artikelrader och fakturaspecifikationsrader sorteras i kronologisk ordning vid utskrift i fakturaberedningen (1055)
  • Förbättrad prestanda på excelexporten (105)
  • När man inaktiverar en resurs så kan man få tillbaka min översikt som enbart användare (708)
  • Fix av ett antal krascher
  • Offerter har fått en del små gränssnitts förbättringar
  • Det är nu enklare att administera artiklar för underentreprenörer (63)
  • Det är nu enklare att se och ändra team utifrån resursen (236)
  • Mobilklienten har inte längre en RemoteX logga (1179)
  • I lager appen har nu lagerhistoriken svenska namn på händelserna (1215)
  • * Visma försöker inte synkronisera artiklar som saknar artikelnummer eller har för långt artikelnummer (930)
  • I registerunderhåll kan man inte längre skapa felaktiga driftinstruktioner (905)
  • I planerade åtgärder går det nu att ändra schematypen (från dagligen till årlig) (910)
  • I planerade åtgärder kan du nu har flera rader i beskrivning. (894)
  • Apiet hanterar ogitliga tecken på arbetsorder på ett mer följsamt sätt (504)
  • «Lägg till flera» fönstret knappar i registerunderhåll följer med vid scroll (257)
  • Lägg till artiklar i ett rabatt avtal visar nu det pris du anget (274)
  • Kundportalens filter vid sök ärende är förbättrade (897, 795)
  • Gamla söken fungerar igen i Windowsklienten (871)
  • I planerade åtgärder visar listan med scheman visar namn på månader (810)
  • När du skapar schema i registerunderhåll ärvs titel och beskrivning från planen (842)
  • Statusen avslutad syns i historiken på en plan (831)
  • Inmatningen av scheman har förbättrats (829, 843)
  • Rabattavtal uppdaterar listan när man lägger till/tar bort fakturakunder (835)
  • Rabattavtal visar inte felaktiga felmeddelanden vid sparande (833)
  • Det går nu att bifoga filer i fakturaberedningen utan att gränssnittet låser sig (834)
  • * Löst en bugg som ger felaktiga felmeddelanden vid uppdatering av rabattavtal
  • Löst en bugg som inte uppdaterade listan med kopplade fakturakunder på rabattavtal vid redigering
  • Löst en bugg där det kunde hända att nya inställningar inte hämtades
  • Löst en bugg där en inloggningsruta kunde dyka upp vid förhandsgranskning av kundportalens inställningar
  • Löst en bugg där uppdateringar av scheman inte sparades
  • Löst en bugg med beräkning av lönsamhetsgrad, där positiva värden kunde visas som negativa
  • Löst en bugg där borttagna rader i en offert kunde följa med till det skapade ärendet
  • Kundportalens ärendesök ger numera träffar vid sökning där fakturakund är ifylld även för kundinloggning
  • Kundportalens ärendesök ger numera träffar för alla objekt vid objektinloggning
  • Man kan numera logga in även om man har ett släpande mellanslag i inloggningsrutan, tex från autokomplettering på en mobil
  • I regsiterunderhåll kan man nu sätt tag-värden i checklistor

Lösta Visma Connect buggar

• Nyligen synkroniserade kunder är nu sökbara igen
  • Visma hanterar order på nyligen synkroniserade kunder
  • Text hänger inte längre kvar i Visma Connect när synkroniseringen är klar
  • * Artikelsynken stannar inte längre efter några timmars körning
  • Artikelsynken skriver nu över priserna i Field istället för att uppdatera Visma
  • Artikelsynken ändrar inte typ på tidsartiklar till Material
  • Kundsynken aktiverar inte längre kunder som inaktiverats i Lime field
  • Kundsynken skriver nu över Field istället för Visma om det blir en krock vid synkronisering
  • Helt nya installationer av Lime Field får inte längre felmeddelanden under konfiguration av Visma (1233, 1229)