Jag vill skriva ut på etiketter, hur gör jag då?

I Lime Easy finns möjligheten att skapa och skriva etiketter för utskick, t ex för brev eller julkort. Klicka på Arkiv-menyn och välj Etiketter. Under fliken Skriv etikett kan du välja vilken typ av etikett du vill ha, vilka kontakter som ska skrivas ut, samt vilka kontaktpersoner som ska skrivas ut på etiketterna. I den utsträckning som etikettark används kan man här tala om på vilken etikettplats som utskriften skall starta. På så sätt kan etikettarken återanvändas och onödigt spill minimeras.

För att skapa en ny etikett klickar du på det gröna plustecknet bredvid alternativlistan Etikett. Detta kräver att du har behörighet att ändra etiketter. När du klickat på det gröna plustecknet väljer du Ny… Alla tillgängliga superfält ser du nu i den vänstra kolumnen. För att skapa din etikett markerar du det superfält du vill ha med, t ex företagsnamn, och klickar på Lägg till ->. Här kan du även under respektive flik lägga in en logotyp och avsändare. Plustecknet trycker du på för att välja vilka fält (t.ex. Namn och Adress) du vill ha på din etikett.

OBS! Om du inte har något grönt plustecken, saknar du behörigheten att skapa mallar, logga in som admin eller kontakta din administratör.

På fliken övrigt anger du vilken skrivare som skall användas och kan även här göra ett par inställningar för formatering och sortering.

Knappen Ändra trycker du på för att ställa in etikettformat, t.ex. antal