Jag får felmeddelande "Ett program försöker få åtkomst till e-postadresser som är lagrade i Outlook", varför?

Detta fel beror på att ditt antivirusprogram inte är uppdaterat.

Du kan kontrollera detta genom att:

1. Öppna Outlook

2. Välj menyn Arkiv>Alternativ

3. Välj Säkerhetscenter>Inställningar för Säkerhetscenter

4. Klicka på programmeringsåtkomst. Längst ner står Antivirusstatus, den måste vara giltig.'

Om problemet kvarstår efter att du uppdaterat antivirusprogrammet och statusen är ändrad till giltig, kontakta oss på tfn 046-270 48 00